Cannelloni

Du behöver Tomatsås: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk basilika torkad 1 tsk oregano torkad 1 st burk krossade...

Du behöver

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk basilika torkad
1 tsk oregano torkad
1 st burk krossade tomater 400 g
salt peppar

Fyllning:

200 g färsk spenat
smör eller margarin
300 g kassler
200 g champinjoner
1 st rödlök
250 g kesella 10%
100 g gorgonzola
200 g lasagneplattor färska

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt basilika, oregano och krossade tomater, och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Fyllning: Skölj spenaten och fräs den ett par minuter i stor gryta med smör. Strimla kasslern. Hacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs alltsammans i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in.

3
Tillsätt spenat, kesella och gorgonzola och smaka av med salt och peppar. Lägg en sträng fyllning på varje platta och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i smord ugnsfast form. Häll på tomatsåsen och gratinera i ca 20 minuter.

Scroll to Top