Kalops

Du behöver 1 kg nötkött eller älgkött av högrev, bog eller ytterlår, benfritt 3 msk smör 0.5 dl vetemjöl 1 msk salt 10 st kryddpepparkorn...

Du behöver

  • 1 kg nötkött eller älgkött av högrev, bog eller ytterlår, benfritt
  • 3 msk smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 4 st morötter
  • 2 st gula lökar

Servera med:

rödbetor inlagda
kokt potatis

Gör så här

1
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn köttet, i omgångar, i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en gryta. Strö över mjöl och salt och rör om.

2
Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad, vatten och fond och rör om. Låt sjuda under lock i ca 1 timme. Tänk på att morötter och lök ska tillsättas efter ca halva koktiden. Se punkt 3. Känn efter att köttet är mört.

3
Skala och skiva morötterna. Skala och klyfta lökarna. Lägg morötter och lök i grytan när den kokat i 30 minuter. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis.

Scroll to Top