Kålpudding

Du behöver 1 st vitkålshuvud savoykålhuvud, ca 1,3 kg 0.5 dl sirap 1 tsk soja 500 g risgrynsgröt 800 g blandfärs 1 st gul lök...

Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud savoykålhuvud, ca 1,3 kg
  • 0.5 dl sirap
  • 1 tsk soja
  • 500 g risgrynsgröt
  • 800 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 2.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk mejram
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond

Garnera med:

2 msk persilja hackad

Sås:

5 dl vatten
2.5 msk kycklingfond
0.75 dl redning maizena
1 tsk svampsoja
salt svartpeppar

Servera med:

kokt potatis
sås
rårörda lingon
råkostsallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skölj, klyv, ta bort stocken och dela kålen i bitar. Förväll kålen i en gryta med lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg över i en stor bunke och blanda kålen med sirap och soja.

2
Blanda en lös färssmet i en bunke av gröt, färs, hackad/riven lök, salt, peppar, mejram, ägg, mjölk och fond. Tillsätt kålen till färssmeten.

3
Smörj en ugnsfast form och bred ut färsen i formen. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

4
Sås: Koka upp vatten, fond och redning under omrörning och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Servera kålpuddingen med kokt potatis, sås, rårörds lingon och råkostsallad.


Kommentar:
Om det blir något över!? Frys in kålpuddingen i portionsbitar.

Scroll to Top