Laxpasta

Gräddig laxsås med massor med dill.

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl grädde
  • 1 st kapsel fond du chef grönsak
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 200 g lax rökt i skivor
  • peppar
  • 1 dl dill
  • tagliatelle gärna färsk

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt crème fraiche, grädde och buljong och koka upp. Tillsätt citronsaft och koka i 5 minuter.

2
Strimla laxen och rör ner i såsen. Koka upp. Smaka av med peppar och rör i det mesta av dillen.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag. Lägg upp pasta och skeda på sås. Strö över resten av dillen.

Scroll to Top