Laxpudding

Du behöver 800 g potatis 400 g lax i bit, rimmad eller gravad 1 st dill knippa 2 st gula lökar Äggstanning: 3 st ägg...

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 400 g lax i bit, rimmad eller gravad
  • 1 st dill knippa
  • 2 st gula lökar

Äggstanning:

3 st ägg
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör

Garnera med:

dill

Servera med:

100 g smör skirat, se recept
citronskivor

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt de svalna. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Skiva laxen tunt. Hacka dillen grovt.

2
Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör, tills den är mjuk och utan att den får färg.

3
Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnsfast form. Avsluta med potatis.

4
Äggstanning: Vispa upp ägg och tillsätt uppvärmd grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen. Klicka över smöret och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Garnera med dill och servera med skirat smör och citronskivor.

5
Skirat smör: Smält smöret på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma och låt stå 5 minuter. Häll försiktigt det genomskinliga smälta fettet i en såssnipa. Häll bort bottensatsen.

Scroll to Top