Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 1.5 tsk salt
- 1 st ägg
- 800 g potatis skalad
- smör till stekning
- 400 g sidfläsk skivat svålfritt rimmat
Servera med:
rårörda lingon
sallad
Gör så här
1
Vispa samman mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Vispa ner salt och ägg och tillsätt resten av mjölken.
2
Skala potatisen och riv den fint på ett rivjärn eller i en matberedare monterad med en “fin” rivskiva. Blanda ner potatisen i smeten.
3
Hetta upp smör i en stekpanna och stek en raggmunk i taget. Bred ut smeten till en jämn pannkaka så inte den rivna potatisen ligger i en hög. Stek på strax över medelvärme, ca 4 minuter på varje sida, tills fått fin färg och frasig kant.
4
Lägg raggmunkarna på en plåt eller ett ugnsfast fat och håll dem varma i ugnen på ca 80°.
5
Stek fläsket på båda sidor i en stekpanna på medelvärme, tills det är lite knaprigt. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera med rårörda lingon och sallad.