Skaldjurspasta

En lätt pastarätt med god smak av vitlök och chili som fräst i olja.

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 st soltorkade tomater
  • 10 st pärltomater
  • 500 g räkor med skal
  • 25 g rucola
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • salt och peppar

Servera med:

pasta t ex pastahjärtan

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök och chili i en kastrull med olja. Tillsätt vin och koka upp.

2
Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner i kastrullen. Koka ihop såsen ett par minuter.

3
Dela tomaterna. Skala räkorna. Tillsätt tomater, räkor, rucola och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med pasta och strö över citronskal.

Scroll to Top