Tomtapasta

Hyvla gärna över extra parmesanost vid bordet.

Du behöver

  • 6 st tomater
  • 1 st aubergine liten
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 400 g färsk ravioli
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Skär ett kryss i botten av tomaterna och lägg ner dem i kokande vatten och låt dem ligga i 1 minut. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skalet och tärna dem grovt.

2
Skala och skär auberginen i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i en kastrull med olja.

3
Tillsätt tomater, vin och sambal oelek och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Blanda pastan med tomatsås, hackad basilika och parmesanost.

Scroll to Top