Du behöver
- 6 st tomater
- 1 st aubergine liten
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 tsk sambal oelek
- salt och peppar
- 400 g färsk ravioli
- 1 kruka basilika
- 2 dl parmesanost riven
Gör så här
1
Skär ett kryss i botten av tomaterna och lägg ner dem i kokande vatten och låt dem ligga i 1 minut. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skalet och tärna dem grovt.
2
Skala och skär auberginen i små tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i en kastrull med olja.
3
Tillsätt tomater, vin och sambal oelek och koka ihop i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Blanda pastan med tomatsås, hackad basilika och parmesanost.