Havreflarn med chokladfyllning

Klassiska havreflarn med mörk choklad som fyllning. Du kan även ta mjölkchoklad om du föredrar det. Lätta att göra och otroligt goda!

25 stycken

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vispgrädde

Fyllning:

mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker, mjöl, bakpulver, sirap och grädde.
2
Klicka ut smeten med stora mellanrum, med en tesked, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 8 minuter. Låt kallna.
3
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Bred choklad på flarnen och lägg samman dem två och två. Förvara kallt.
Scroll to Top