Toscakaka

En klassisk kaka på kaffebordet. Tänk på att skeda på toscasmeten för-siktigt så den inte sjunker ner i kakan.

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Tosca:

75 g smör
3 msk strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
75 g mandelsplitter

Ugn: 175°

ca 10 bitar

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.

2
Häll smeten i en smord form som är 24 cm i diameter. Grädda i 25 minuter.

3
Tosca: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, mjöl, mjölk och mandelsplitter. Värm under omrörning någon minut. Skeda försiktigt smeten över kakan och grädda klart i ca 15 minuter. Låt svalna.

Scroll to Top