Du behöver
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
Tosca:
75 g smör
3 msk strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
75 g mandelsplitter
Ugn: 175°
ca 10 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk.
2
Häll smeten i en smord form som är 24 cm i diameter. Grädda i 25 minuter.
3
Tosca: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, mjöl, mjölk och mandelsplitter. Värm under omrörning någon minut. Skeda försiktigt smeten över kakan och grädda klart i ca 15 minuter. Låt svalna.