Korvgryta med paprika

Korvgryta är alltid ett säkert kort till vardagens middagar. I den här lättlagade varianten sätter paprika och ajvar relish god smak på såsen. Servera med ris.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g frukostkorv eller annan korv
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 dl vispgrädde
  • peppar
  • 10 cm purjolök

Servera med:

ris
sallad

Gör så här

1
Skiva korven. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs korv, lök och paprika i en gryta med smör.
2
Rör i senap, tomatpuré, ajvar relish och grädde och koka i 10 minuter.
3
Smaka av med peppar och rör i finstrimlad purjolök. Servera med ris och sallad.
Scroll to Top