Parmalindad fläskfilé med rotfruktskaka

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 1 msk smör eller margarin 8 skiva parmaskinka Rotfruktskaka: 500 g potatis 150 g palsternacka 150 g...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 skiva parmaskinka

Rotfruktskaka:

500 g potatis
150 g palsternacka
150 g morot
1 st gul lök
salt och peppar
2 msk smör eller margarin

Tomatsallad:

1 st tomat
200 g cocktailtomater röda och gula
1 st rödlök liten
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
2 msk färsk oregano

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.

2
Linda skinkan runt om köttet. Stick in en köttermometer och stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 67°, ca 25 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.

3
Rotfruktskaka: Skala och riv potatis, palsternacka och morot grovt. Skala och hacka löken.

4
Blanda “rivet” med lök, salt och peppar. Bryn smöret i en stekpanna och häll i rotfruktsblandningen. Platta till med en stekspade och stek på medelvärme i 15 minuter. Vänd med hjälp av en tallrik och stek andra sidan i mer smör i 15 minuter.

5
Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och löken i tunna skivor. Blanda tomat och lök med olja, vinäger, salt, peppar och oregano.

Scroll to Top