Biff Rydberg

Detta är en alldeles fantastiskt god rätt som ska serveras med alla sina tillbehör som äggula, pepparrot och senapskräm.

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 msk olja
  • salt peppar
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 600 g oxfilé eller rostas
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 krm socker

Servera med:

persilja
äggula
riven pepparrot

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och tärna potatisen. Skölj den väl och torka den torr i en handduk. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra och blanda alltsammans. Baka i ugnen i ca 25 minuter, vänd någon gång.

2
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att den får färg. Salta och peppra.

3
Tärna köttet och stek det i en het stekpanna med smör. Salta och peppra.

4
Vispa grädden och rör i senap. Smaka av med socker, salt och peppar. Strö persilja över potatisen och servera med senapsgrädde, äggula, och pepparrot.

Scroll to Top