Du behöver
- 1 kg potatis
- 1 msk olja
- salt peppar
- 2 st gula lökar
- 2 msk smör eller margarin
- 600 g oxfilé eller rostas
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 msk dijonsenap
- 1 krm socker
Servera med:
persilja
äggula
riven pepparrot
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och tärna potatisen. Skölj den väl och torka den torr i en handduk. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra och blanda alltsammans. Baka i ugnen i ca 25 minuter, vänd någon gång.
2
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att den får färg. Salta och peppra.
3
Tärna köttet och stek det i en het stekpanna med smör. Salta och peppra.
4
Vispa grädden och rör i senap. Smaka av med socker, salt och peppar. Strö persilja över potatisen och servera med senapsgrädde, äggula, och pepparrot.