Du behöver
- 300 g lövbiff
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st morot tärnad
- 2 st stjälkar selleri
- 150 g haricots verts
- 4 st tomater
- olivolja
- 1.5 l grönsaksbuljong
- 2 tsk torkad timjan
- 1 st burk stora vita bönor 400 g
- flingsalt
- nymald peppar
Pistou:
3 st vitlöksklyftor hackade
1 kruka färsk basilika
1 dl parmesanost nyriven
1 dl olivolja
flingsalt
nymald peppar
Gör så här
1
Strimla lövbiffen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten. Strimla sellerin och dela haricots verts på mitten. Skär tomaterna i klyftor.
2
Fräs lövbiff, lök, vitlök, morot, selleri och haricots verts i en gryta med olja. Tillsätt tomater, buljong och timjan. Koka under lock i 20–25 minuter.
3
Tillsätt sköljda vita bönor. Smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med en klick pistou.
4
Pistou: Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, basilika, parmesanost olja, salt och peppar med mixerstav.