Bondsoppa med lövbiff och pistou

Den franska varianten av pesto ? pistou ? är supergod att klicka i soppan.

Du behöver

  • 300 g lövbiff
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot tärnad
  • 2 st stjälkar selleri
  • 150 g haricots verts
  • 4 st tomater
  • olivolja
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 st burk stora vita bönor 400 g
  • flingsalt
  • nymald peppar

Pistou:

3 st vitlöksklyftor hackade
1 kruka färsk basilika
1 dl parmesanost nyriven
1 dl olivolja
flingsalt
nymald peppar

Gör så här

1
Strimla lövbiffen tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten. Strimla sellerin och dela haricots verts på mitten. Skär tomaterna i klyftor.

2
Fräs lövbiff, lök, vitlök, morot, selleri och haricots verts i en gryta med olja. Tillsätt tomater, buljong och timjan. Koka under lock i 20–25 minuter.

3
Tillsätt sköljda vita bönor. Smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med en klick pistou.

4
Pistou: Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, basilika, parmesanost olja, salt och peppar med mixerstav.

Scroll to Top