Du behöver
- 700 g delikatesspotatis
- flingsalt
- 550 g fläskfilé
- smör till formen och stekning
- 1 msk torkad timjan
- peppar nymald
- 1 st squash
- 2 st rödlökar
- 2 msk olivolja
- 2 tsk timjan torkad
- 1.5 dl kalamataoliver
- 175 g fetaost
Servera med:
citronklyftor
morotstzatsiki, se recept
Ugn: 250º/200º
Gör så här
1
Tvätta potatisen och skär den i knubbiga bitar. Lägg potatisen i en smord rymlig ugnsfast form. Salta. Tillaga mitt i ugnen på 250º i ca 20 minuter. Ta ut potatisen och sänk värmen till 200º.
2
Putsa filén fri från senor och hinnor och bryn runt om i en stekpanna med smör. Klappa in timjan, salt och peppar.
3
Skär squashen i bitar och löken i klyftor. Blanda squash och lök med olja, timjan och salt i en bunke.
4
Lägg filén på potatisarna och fördela squash och lök över potatisen. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5
Strö över oliver och smulad fetaost och ugnsstek i ytterligare ca 5 minuter. Servera med morotstzatsiki och citronklyftor.
6
Morotstzatziki:
Blanda 2 dl grovrivna morötter, 2 1/2 dl grekisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, rivet skal från 1/2 citron och smaka av med flingsalt och nymald peppar.
Blanda 2 dl grovrivna morötter, 2 1/2 dl grekisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, rivet skal från 1/2 citron och smaka av med flingsalt och nymald peppar.