Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- flingsalt
Fyllning:
150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt
3 msk lätt crème fraiche
3 msk majonnäs
1 dl hackad dill
0.5 krm cayennepeppar
Garnera med:
50 g löjrom eller stenbitsrom
dill
Ugn: 225º
Gör så här
Parmesanost och färska örter passar utmärkt att smaksätta potatismoset med. Här har jag valt persilja, men välj den ört du har hemma eller tycker om. Till Skagenlaxen är det till exempel gott att blanda dill och gräslök i moset.
4 portioner: Skala 10–12 mjöliga potatisar och skär dem i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen med elvisp. Värm 2 dl mjölk och tillsätt till potatisen. Vispa moset fluffigt. Blanda i 2 dl riven parmesanost och 2 dl hackad persilja och smaka av med flingsalt och nymald peppar.