Ljus chokladfudge

Du behöver 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 g smör 2 msk flytande honung 100 g ljus choklad Gör så...

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 2 msk flytande honung
  • 100 g ljus choklad

Gör så här

1
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och småkoka tills tempe-raturen är 120°. Använd gärna en sockertermometer.

2
Ta kastrullen från värmen och rör i smör och honung. Koka upp och koka i 2 minuter.

3
Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning.

4
Häll upp i en form, som är 15×25 cm, med bakplåtspapper i botten. Låt stelna och skär i rutor.

Scroll to Top