Kycklingpaj med tomat och getost

Den här matiga pajen har en Medelhavsinspirerad fyllning av kyckling, aubergine, tomater, getost och oliver.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl siktat dinkelmjöl
2 krm salt
150 g smör
1.5 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g kycklingfilé
200 g aubergine
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
olivolja
2 dl tomat passerad
2 tsk oregano
flingsalt
nymald peppar
3 st ägg
1 dl mjölk
100 g getost
150 g cocktailtomater
1 dl kalamataoliver

Ugn: 200º

6 bitar

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa ihop mjöl, salt och kylskåpskallt smör i små bitar. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som är 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och låt stå i minst 1 timme i kylen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.

3
Fyllning: Skär kyckling och aubergine i små tärningar. Hacka lök och vitlök. Bryn kyckling, aubergine, lök och vitlök i en gryta med olja.

4
Tillsätt passerad tomat och oregano. Koka ihop några minuter utan lock. Krydda med salt och peppar. Låt svalna. Häll såsen i det förgräddade pajskalet.

5
Vispa ihop ägg och mjölk och häll det i pajformen. Smula över osten och lägg på delade tomater och oliver. Grädda pajen mitt i ugnen tills den har en vacker färg, ca 40 minuter.

Scroll to Top