Tomatsoppa med chorizo och mozzarella

Du behöver 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 400 g passerade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde 1 st grönsaksbuljongtärning 1...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk basilika torkad
  • salt och peppar
  • 1 st chorizokorv
  • 75 g mozzarella

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs i en kastrull med smör. Tillsätt tomater, vatten, grädde och buljongtärning och koka upp.

2
Låt småkoka i 5 minuter och krydda med basilika, salt och peppar.

3
Skiva korven och stek i en stekpanna i sitt eget fett. Häll upp soppan och lägg i chorizo och en bit mozzarella. Servera med bröd.

Scroll to Top