Ugnsbakad fisk med dill

Du behöver 10 cm purjolök 300 g torskfilé salt och peppar 1 dl crème fraîche 0.5 st citron pressad saft 1 msk vatten 0.5 dl...

Du behöver

  • 10 cm purjolök
  • 300 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl hackad dill
  • 50 g skalade räkor 125 g oskalad vikt

Servera med:

potatis pressad
sockerärter

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolöken och lägg hälften i en smord ugnsfast form. Skär fisken i bitar och lägg ovanpå purjolöken. Salta och peppra. Strö över resten av purjolöken.

2
Värm crème fraiche, citronsaft och vatten i en kastrull. Blanda i dill och räkor och häll över fisken.

3
Baka i ugnen i 15 minuter. Servera med pressad potatis och kokta sockerärter.

Scroll to Top