Fläskpannkaka med morötter och svamp

Fördelen med ugnspannkaka är att den sköter sig själv i ugnen och man slipper allt stekos. Med rårivna morötter och champinjoner får pannkakan både härlig färg, men den blir också mer fiberrik.

Du behöver

  • 1 st smör sats grundsmet utan
  • 250 g morötter
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 200 g champinjoner färska
  • smör

Servera med:

lingonsylt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Gör pannkakssmeten enligt grundreceptet utan smör i smeten.

2
Skala och grovriv morötterna och blanda ner i pannkakssmeten. Skär fläsket i små tärningar och skär varje svamp i fyra bitar.

3
Bryn fläsk och svamp i lite smör i en långpanna i ugnen. Ta ut långpannan och häll i pannkakssmeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, ca 25 minuter. Servera med lingonsylt.

Scroll to Top