Grundsmet för pannkakor

Du behöver 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl 0.5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg 50 g smör ca 10 pannkakor Gör så...

Du behöver

  • 2.5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 50 g smör

ca 10 pannkakor

Gör så här

1
Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och till sist äggen.

2
Smält eventuellt smöret och rör ner i smeten – då behövs inget extra smör vid gräddningen. Om inget smör tillsätts till smeten – smält smöret i stekpannan och häll i ett tunt lager pannkakssmet. Grädda tunna pannkakor, ca 3/4 dl smet per pannkaka.

Scroll to Top