Strimmelgryta med lövbiff

Du behöver 500 g lövbiff 1 st rödlök 200 g champinjoner salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 msk tomatpuré 1 dl crème...

Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 1 st rödlök
  • 200 g champinjoner
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk worcestersås

Servera med:

potatis pressad
haricots verts

Gör så här

1
Strimla köttet. Skala och hacka löken och skiva svampen. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg i lök och svamp och fräs lite till.

2
Tillsätt tomatpuré, crème fraiche, grädde, vatten och fond. Koka i 10 minuter. Smaka av med worcestersås, salt och peppar. Servera med pressad potatis och haricots verts.

Scroll to Top