Fetaost- och tapenadegratinerad laxfilé

Du behöver 4 st laxfilé ca 600 g salt vitpeppar 1 st burk grovhackad paprika- och olivtapenade à 140 g, Zeta 1 dl vispgrädde 150...

Du behöver

  • 4 st laxfilé ca 600 g
  • salt vitpeppar
  • 1 st burk grovhackad paprika- och olivtapenade à 140 g, Zeta
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g fetaost

Servera med:

potatis kokt pressad
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Torka av laxbitarna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Salta och peppra lätt på filéerna. Bred tapenade över laxen.

2
Vispa grädden tjock och tillsätt mosad fetaost. Bred blandningen över fisken.

3
Tillaga mitt i ugnen i 10–15 minuter, tills fisken är klar och fått fin färg. Servera med kokt pressad potatis och sallad.

Scroll to Top