Grillad lax med blomkålspuré med rostad vitlök

Du behöver 4 st laxfjäril salt peppar, chili explosion 2 tsk rapsolja Blomkålspuré: 400 g blomkål 400 g potatis 0.5 dl mjölk 1 msk smör...

Du behöver

  • 4 st laxfjäril
  • salt peppar, chili explosion
  • 2 tsk rapsolja

Blomkålspuré:

400 g blomkål
400 g potatis
0.5 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
4 st vitlöksklyftor
2 msk rapsolja

Servera med:

citronskivor
dill
sugar snaps

Gör så här

1
Blomkålspuré: Ansa och dela blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatis och blomkål i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 10 minuter, tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och mixa blomkål och potatis med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.

2
Skala och skiva vitlöksklyftorna och rosta dem i en kastrull med olja tills de är gyllenbruna. Stick ner vitlöksskivorna i purén vid servering.

3
Salta och krydda laxfjärilarna med peppar och chili explosion, och pensla dem med olja. Hetta upp en grillpanna på hög värme. Grilla laxen ca 3 minuter per sida. Servera laxen med puré, citronskivor, dill och kokta sugar snaps.

Scroll to Top