Apelsinsallad med tonfisk

När vi var i Siracusa åt jag en apelsinsallad till förrätt, och jag blev stormförtjust. Detta är som jag minns den. Vill man göra den lite matigare, servera tonfisk (från burk) till.

Du behöver

  • 4 st apelsiner av valfri sort men det blir väldigt fint med blodapelsiner
  • oliver svarta urkärnade

Marinad:

2 msk pressad apelsinsaft pressa ur skalen som skärs bort när apelsinerna skalas
2 msk pressad citronsaft
1 st röd lök
flingsalt
svartpeppar nymalen

Dressing:

1.5 msk pressad apelsinsaft
1.5 msk citronsaft och pressad
3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar nymalen

Servera med:

tonfisk

Gör så här

1
Skala apelsinerna med kniv så att det vita försvinner. Skiva apelsinerna. Krama ur apelsinskalen och ta vara på saften till marinad och dressing.

2
Marinad: Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg löken i en skål och häll på apelsin- och citronsaft. Låt löken dra i ca 20 minuter, så att den blir mildare i smaken och får fin färg.

3
Fördela apelsinskivorna på 4 tallrikar eller på ett stort fat. Lägg på lök, och oliver.

4
Dressing: Blanda alla ingredienser och häll dressingen över salladen. Salta och peppra. Servera tonfisken i en skål bredvid.

Scroll to Top