Blomkålssoppa med örter och laxmousse

En elegant förrätt som är enkel att laga.

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud ca 600 g
  • 0.25 tsk anisfrön
  • 0.25 tsk fänkålsfrön
  • 1 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 120 g babyspenat
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl basilika grovhackad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar

Laxmousse:

200 g lax varmrökt, skinn- och benfri
0.5 dl crème fraîche
0.25 st citron rivet skal
0.5 msk pepparrot
flingsalt

Gör så här

1
Bryt blomkålen i mindre bitar. Lägg anis och fänkål i en tekula.

2
Koka blomkålen mjuk under lock i en kastrull med vatten, fond och tekulan. Tillsätt spenaten mot slutet av koktiden. Plocka upp tekulan.

3
Tillsätt grädde och basilika och mixa soppan slät. Värm soppan ett par minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

4
Laxmousse: Mixa laxköttet, crème fraiche, citronskal och pepparrot med korta intervaller. Smaka av med salt. Forma moussen till ägg och lägg i soppan.

Scroll to Top