Pan bagnat – fyllt lantbröd

Vill du plocka massor av pluspoäng på picknicken så fyller du ett stort lantbröd med squash, aubergine, paprika, mozzarella, tomat, salami och gremolata... Garanterad succé!

Du behöver

  • 1 st lantbröd stort runt

Fyllning:

1 st squash grön
1 st aubergine
1 st röd paprika
1 dl olivolja
salt och peppar
2 st mozzarellaostar
3 st plommontomater
100 g salami

Gremolata:

0.5 st citron rivet skal
2 msk bladpersilja
2 st vitlöksklyftor

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skär squashen och auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur paprikan och skär halvorna på mitten. Lägg grönsakerna i en långpanna. Ringla över 2 msk olivolja, salta och peppra. Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Dra skalet av paprikan.

2
Skär av ett lock på brödet och plocka ur inkråmet, spara ett fingertjockt skal av väggen. Pensla brödet invändigt med rikligt med olivolja.

3
Skiva mozzarellaostarna och tomaterna. Hacka samman citronskal, persilja och vitlök till en gremolata. Varva grönsaker, salami och mozza-rella. Krydda med salt, peppar och gremolata.

4
Lägg på locket och pressa ihop brödet med båda händerna. Skär brödet i 6 bitar och linda in i smörpapper. Förvara i plåtburk med lock.

Scroll to Top