Tarte tatin på rabarber

Den upp-och-ner-vända pajen är en fransk klassiker. Här har jag förenklat den med färdigköpt smördeg. Var försiktig när du vänder den varma pajen så att karamellsåsen inte rinner över kanten.

Du behöver

Fyllning:

60 g smör
1 dl råsocker
2 msk vatten
300 g rabarber ansad
2 msk ingefära finhackad syltad
1 st rulle kyld smördeg

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 200º

6 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en stekpanna med ugnsfast handtag. Tillsätt socker och vatten. Koka under omrörning tills sockret löst sig.

2
Skär rabarbern i 1–2 cm bitar. Lägg i ingefära och rabarber och låt puttra så det får en gyllene färg, ca 5 minuter.

3
Lägg degen över rabarbern som ett lock. Pressa ner kanterna ordentligt. Grädda i mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt vila någon minut. Lägg en tallrik över pannan och stjälp upp. Servera pajen nygräddad tillsammans med vispad grädde.

Scroll to Top