Chorizo med rostade grönsaker och mozzarella

Härlig lunch eller middag en ljummen sommarkväll. Servera med ett gott bondbröd till. Salladen är också god kall och passar därför utmärkt att ta med på utflykten.

Du behöver

  • 1 st paprika gul
  • 1 st röd paprika
  • 1 st squash
  • 4 st tomater gärna plommontomater
  • 2 st rödlökar
  • olivolja
  • 300 g chorizokorv
  • 2 st mozzarellaostar
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 kruka basilika
  • flingsalt
  • nymald peppar

Servera med:

citronklyftor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär paprikorna i mindre bitar. Skiva squashen. Skala och klyfta löken. Dela tomaterna. Lägg paprika, squash och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olivolja och stek mitt i ugnen i 20–25 minuter. Lägg på tomaterna när ca 10 minuter återstår.

2
Skär korven i slantar och stek i en stekpanna med olja. Dela osten i mindre bitar. Blanda grönsaker, korv, ost, citronskal och basilikablad på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Servera med citronklyftor.

Scroll to Top