Miniräkpajer på smördeg

Spröda munsbitar att servera som förrätt, på buffén eller som drinktilltugg.

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg

Fyllning:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
125 g fänkål
1 msk smör eller margarin

Äggstanning:

2 st ägg
1.5 dl crème fraîche
salt och peppar

Garnera med:

räkor dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smörj ett minimuffinsbleck noga. Dela smördegen i 20 bitar och lägg i formen. Pensla med uppvispat ägg.

2
Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Strimla fänkålen fint. Fräs lök, vitlök och fänkål tills det är mjukt i en stekpanna med smör. Fördela i formarna.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, crème fraiche, salt och peppar och häll i formarna. Grädda i ca 10 minuter. Garnera med räkor och dill.

Scroll to Top