Salamipaj med oliver

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st rödlök 1 msk smör eller margarin 50...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör eller margarin
50 g salami
0.75 dl oliver gröna
150 g fetaost
2 st tomater

Äggstanning:

3 st ägg
1 dl crème fraîche
1 dl mjölk
salt och peppar
1 tsk oregano

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 23 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajdegen i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg i pajskalet. Strimla salami och lägg i pajskalet tillsammans med oliver och tärnad fetaost. Dela och skiva tomaterna och lägg på.

3
Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, salt, peppar och oregano och häll i formen. Grädda i 30 minuter.

Scroll to Top