Vinkokt potatis med salsiccia

En praktisk allt-i-ett rätt. Den italienska korven salsiccia passar utmärkt att ugnsbaka på det här sättet. Får du inte tag på salsiccia går det bra med någon annan kryddig korv, det viktiga är att korven är rå och helst grovmald.

Du behöver

  • 750 g fast potatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk rosmarinblad repade
  • 3 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 4 st salsiccia gärna fänkålskryddad

Servera med:

grönsallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tvätta och skär potatisen i knubbiga bitar och lägg i en ugnsfast form. Blanda potatisen med olja, vin, rosmarin, hackad vitlök, salt och peppar.

2
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om någon gång under tiden.

3
Lägg korven ovanpå potatisen och stek i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad till.

Scroll to Top