Helgrillad fylld röding

Snabbt och lätt rör du ihop ett kryddsmör med tomat, lök, örter och citron. Fyll fisken med kryddsmöret, packa in den i folie och lägg den på grillen. Helgrillad fisk är snabbmat när den är som bäst!

Du behöver

  • 4 st rödingfilé à ca 500 g
  • salt och peppar

Kryddsmör:

2 st plommontomater
0.5 st gul lök
2 msk gräslök skivad
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
0.5 st citron rivet skal
100 g smör

Servera med:

potatis kokt
hjärtsallad
tomater
citronklyftor

Gör så här

1
Skölj och torka av fisken. Klipp bort gälarna, om inte fiskhandlaren gjort det. Skär med en vass smidig kniv längs med insidorna av ryggbenet.

2
Klipp av ryggbenet vid huvudet och för kniven under ryggbenet mot stjärten, så nära benet som möjligt. Putsa bort alla småben med kniv och pincett.

3
Kryddsmör: Dela och kärna ur och skär tomaterna i små bitar. Skala och hacka löken. Blanda tomater, lök, örter, citronskal och mjukt smör.

4
Salta och peppra fisken och fördela kryddsmöret i fisken. Vik ihop fisken och lägg den på dubbla ark tjockt grillfolie. Vik ihop foliet till ett paket och grilla i 10–15 minuter på galler över glöd. Öppna foliet försiktigt och häll skyn i en skål och servera till fisken. Ta bort skinnet på fisken och lägg upp på serveringsfat. Servera med kokt potatis, sallad, tomat och citronklyftor.

Scroll to Top