Medelhavspaj med kassler

Du behöver Pajdeg: 125 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: 300 g kassler 1 st rödlök 2 msk smör...

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g kassler
1 st rödlök
2 msk smör 1+1 msk smör eller margarin
0.5 st zucchini
125 g mozzarellaost
8 st körsbärstomater
0.5 dl färsk basilika
1 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl crème fraîche
peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2
Fyllning: Strimla kasslern. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i en stekpanna med smör. Lägg i kasslern och fräs tills vätskan kokt in. Lägg över i pajskalet.

3
Skär zucchinin i tunna skivor och fräs i en stekpanna med smör ett par minuter, tills vätskan kokat bort. Lägg över i pajskalet tillsammans med mozzarellaosten i skivor och delade tomater. Strö över strimlad basilika och ost.

4
Äggstanning: Vispa ihop ägg, crème fraiche och peppar och häll över fyllningen. Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.

Scroll to Top