Hallonmoussetårta

Du behöver 300 g mandelmassa 3 st äggvitor Mousse: 6 st gelatinblad 4 st äggulor 3 dl florsocker 6 dl vispgrädde 300 g hallon frysta...

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st äggvitor

Mousse:

6 st gelatinblad
4 st äggulor
3 dl florsocker
6 dl vispgrädde
300 g hallon frysta och tinade

Garnera med:

noblesse
hallon
silverkulor

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Riv mandelmassan och vispa ihop med äggvitorna. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna.

2
Mousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden.

3
Mosa hallonen. Ta 1/2 dl av hallonen och lägg i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och lägg i kastrullen tillsammans med hallonen, och smält gelatinbladen. Rör ner resten av hallonen.

4
Vänd ner hallonen i äggsmeten och blanda sist i grädden. Häll mous-sen i formen och låt stå kallt för att stelna, i minst 4 timmar. Garnera med noblesse, hallon och silverkulor.

Scroll to Top