Rabarberrutor

Du behöver 200 g smör eller margarin 4 st ägg 5 dl strösocker 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 2 dl mjölk Fyllning: 450 g...

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk

Fyllning:

450 g rabarber
0.5 dl strösocker
1 msk kanel
pärlsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk.

2
Häll smeten i en långpanna som är 30×40 cm med bakplåtspapper i botten.

3
Fyllning: Skala rabarbern om den är grov, och skiva den tunt. Blanda rabarber, socker och kanel. Fördela rabarbern över smeten och strö på pärlsocker. Grädda i 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top