Yoghurtglass med hallon

Du behöver 250 g hallon 1 dl strösocker 1 st ägg 2 st äggulor 4 dl turkisk yoghurt 2 dl vispgrädde Garnera med: hallon Gör...

Du behöver

  • 250 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vispgrädde

Garnera med:

hallon

Gör så här

1
Mosa hallonen i en kastrull och koka upp med 1 msk av sockret. Låt svalna.

2
Vispa ihop ägg, äggulor och resten av sockret i en kastrull. Rör i 1 dl av yoghurten. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör i resten av yoghurten och hallonmoset.

3
Vispa grädden och vänd ner. Häll i en form eller i portionsskålar och frys in i 3–4 timmar. Garnera med hallon.

Scroll to Top