Du behöver
- 3 st plommontomater röda
- 3 st plommontomater hittar du inte orange går det bra med röda
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika orange
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
- 0.5 st gurka
- 2 msk kycklingfond
- salt peppar
Servera med:
8 st pilgrimsmussla
olivolja
salt peppar
Chili explosion
Garnera med:
persilja
Gör så här
Dela tomaterna och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Dela och kärna ur parikorna. Dela och skrapa ur kärnorna på chilin.
Tillsätt paprika, chili och gurka i bitar och mixa till en slät massa. Smaksätt med fond, salt och peppar. Ställ soppan kallt.
Tina och torka av pilgrimsmusslorna och vänd dem i olja. Stek dem i het grillpanna, ca 30 sekunder per sida. Salta och krydda med peppar och chili explosion.
Häll upp soppan i små glas på fot och sätt pilgrimsmusslan på en cocktailpinne och lägg på glaskanten. Garnera soppan med bladpersilja