Gazpacho med grillad pilgrimsmussla

Buffémat, tillbehör, somarbuffé.

Du behöver

  • 3 st plommontomater röda
  • 3 st plommontomater hittar du inte orange går det bra med röda
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika orange
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • 0.5 st gurka
  • 2 msk kycklingfond
  • salt peppar

Servera med:

8 st pilgrimsmussla
olivolja
salt peppar
Chili explosion

Garnera med:

persilja

Gör så här

1

Dela tomaterna och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Dela och kärna ur parikorna. Dela och skrapa ur kärnorna på chilin.

2

Tillsätt paprika, chili och gurka i bitar och mixa till en slät massa. Smaksätt med fond, salt och peppar. Ställ soppan kallt.

3

Tina och torka av pilgrimsmusslorna och vänd dem i olja. Stek dem i het grillpanna, ca 30 sekunder per sida. Salta och krydda med peppar och chili explosion.

4

Häll upp soppan i små glas på fot och sätt pilgrimsmusslan på en cocktailpinne och lägg på glaskanten. Garnera soppan med bladpersilja

Scroll to Top