Karibisk fläskfilé med mangosås

Buffémat, tillbehör, somarbuffé.

Du behöver

  • fläskfilé ca 1,2 kg
  • 1 st kryddblandning påse karibisk
  • salt och peppar
  • 1 msk smör

Mangosås:

250 g mango fryst eller färsk
3 dl turkisk yoghurt
0.5 dl majonnäs
1 msk ingefära riven
2 tsk honung
salt och peppar

Garnera med:

150 g rucolasallad
1 dl kokos
1 st galiamelon
250 g jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1
Torka av fläskfiléerna och dela dem på mitten. Gnid in köttet med kryddblandningen, lite salt och peppar.

2
Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer och stek klart mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är 65–70°. Låt köttet kallna.

3
Tina fryst mango eller dela, kärna ur och skär loss fruktköttet från skalet på en färsk mango. Mixa fruktköttet och blanda det med yoghurt, majonnäs, ingefära och honung. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål. Låt stå kallt fram till servering.

4
Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp rucolasallad på ett serveringsfat och lägg på köttet. Garnera med rostad kokos, kulor av galiamelon och delade jordgubbar.

Scroll to Top