Frikassé på grisbog

Du behöver bogfläsk vatten salt 1 st purjolök dm 1 st morot 1 st lagerblad 2 st persiljekvist 8 st vitpepparkorn 1 krm timjan Sås:...

Du behöver

  • bogfläsk
  • vatten
  • salt
  • 1 st purjolök dm
  • 1 st morot
  • 1 st lagerblad
  • 2 st persiljekvist
  • 8 st vitpepparkorn
  • 1 krm timjan

Sås:

3 dl buljong från kokningen
2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
0.5 tsk ättiksprit 12 %
1 tsk strösocker
salt och peppar
2 msk hackad dill

Servera med:

potatis kokt
morötter kokta

Gör så här

1
Tärna köttet och lägg det i en gryta. Häll på kokande vatten och salt, ca 1 1/2 tsk salt per liter vatten. Koka upp och tillsätt purjolök, skalad morot, lagerblad, persilja, pepparkorn och timjan. Låt sjuda på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 30 minuter. Känn efter med en provnål.

2
Sås: Sila och mät upp buljongen i en kastrull. Vispa ihop mjöl och grädde, och häll ner redningen i buljongen. Koka upp under omrörning och låt den sjuda i 3 minuter. Smaksätt med ättika, socker, salt och peppar. Rör ner kött och dill i såsen. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Scroll to Top