Spättarulader och gräddfilssås

Du behöver 6 st spättafiléer salt och peppar 12 st kräftstjärtar Gräddfilssås: 2 dl gräddfil 1 msk hummerfond 1 dl kräftstjärtar salt och peppar 2...

Du behöver

  • 6 st spättafiléer
  • salt och peppar
  • 12 st kräftstjärtar

Gräddfilssås:

2 dl gräddfil
1 msk hummerfond
1 dl kräftstjärtar
salt och peppar
2 msk klippt gräslök

Servera med:

potatis kokt
sallad

Gör så här

1
Lägg fiskfiléerna på ett smörpapper. Salta och peppra lätt på fisken. Lägg 2 kräftstjärtar på varje filé och rulla ihop. Lägg ruladerna i en liten form och tillaga dem i mikrovågsugnen i 3–4 minuter på full effekt, eller lägg dem i en kastrull och häll på kokande vatten så det täcker fisken, och låt sjuda i 3–4 minuter.

2
Gräddfilssås: Blanda gräddfil, fond och kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar. Servera till ruladerna med kokt potatis och sallad.

Scroll to Top