Ugnspannkaka med fetaost och tomater

Du behöver 1.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 2 st ägg salt 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 100 g fetaost 2...

Du behöver

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • salt
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 100 g fetaost
  • 2 st soltorkade tomater i olja
  • 6 st körsbärstomater

Servera med:

blandad sallad melon, nötter

Ugn: 225º

Gör så här

1
Vispa ihop mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt ägg och salt, och vispa ihop.

2
Skala och hacka löken, och fräs den mjuk i en stekpanna med smör.

3
Blanda i lök, smulad fetaost och strimlad soltorkad tomat i smeten. Häll den i en smord form och lägg på delade körsbärstomater.

4
Baka i 20 minuter. Servera med sallad med melon och rostade nötter.

Scroll to Top