Potatisfat med matjessill

Du behöver 750 g färskpotatis 3 st hårdkokta ägg 10 st körsbärstomater 300 g matjessill 3 dl gräddfil 0.5 dl hackad gräslök 0.5 st rödlök...

Du behöver

  • 750 g färskpotatis
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 10 st körsbärstomater
  • 300 g matjessill
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 st rödlök

Servera med:

grovt bröd

Gör så här

1
Skrubba potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Låt svalna något.

2
Dela potatisen i bitar och lägg upp på ett stort fat. Skala och klyfta äggen och fördela runt om. Dela tomaterna och lägg på fatet.

3
Låt sillen rinna av och lägg ovanpå potatisen. Toppa med gräddfil, och strö över gräslök och hackad rödlök. Servera med bröd.

Scroll to Top