Sallad Lyonnaise med förlorade ägg

Perfekt till brunch eller som lunchrätt är denna klassiska sallad från Lyon med knaperstekt fläsk och förlorade ägg. Servera dressingen med vitlök och dijonsenap, och stekta baguetteskivor till.

Du behöver

  • 250 g salladsblad blandade
  • 400 g sidfläsk rimmat, i bit
  • 2 tsk ättika
  • 2 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 10 skiva baguette
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja

Dressing:

2 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta gärna rosé
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 msk rapsolja
2 msk olivolja
salt, svartpeppar

Garnera med:

2 msk klippt gräslök

Gör så här

1
Vispa samman senap, riven vitlök, vatten, vinäger och olja till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

2
Skölj och slunga salladsbladen torra. Skär bort svålen på fläsket och skär köttet i strimlor. Stek det knaprigt i en varm stekpanna. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.

3
3 Koka upp vatten, ättika och salt, ca 3 cm upp på kanten, i en låg vid gryta. Knäck äggen i var sin kopp och låt dem glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda, ca 3 minuter. Ta upp dem med en hålslev.

4
Lägg salladsbladen i en bunke och vänd ner några skedar av dressingen. Stek brödskivorna knapriga i en stekpanna med smör och olivolja. Lägg upp salladsbladen på ett serveringsfat, fördela fläsket över och toppa med äggen. Garnera med gräslök och servera med brödet och dressingen.

Scroll to Top