Du behöver
- 1.5 l vatten
- 2 st kapslar fond du chef grönsak
- 1 st lagerblad
- 2 st morötter
- 4 st potatis små
- 1 st blomkål liten
- 0.5 st purjolök
- 3 st wienerkorv
- 100 g sockerärter
- salt och peppar
Servera med:
parmesanost
persilja
Gör så här
1
Koka upp vatten, buljong och lagerblad. Skala eller skrubba morötter och potatis. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar, och låt koka i buljongen i 5 minuter.
2
Dela blomkålen i mindre buketter och skiva purjolöken. Lägg ner i soppan och låt koka i 5 minuter.
3
Slanta korven och lägg i tillsammans med ansade sockerärter. Koka upp och låt allt bli varmt.
4
Smaka av med salt och peppar, och servera med riven parmesan och hackad persilja.