Sommarsoppa med wienerkorv

Du behöver 1.5 l vatten 2 st kapslar fond du chef grönsak 1 st lagerblad 2 st morötter 4 st potatis små 1 st blomkål...

Du behöver

  • 1.5 l vatten
  • 2 st kapslar fond du chef grönsak
  • 1 st lagerblad
  • 2 st morötter
  • 4 st potatis små
  • 1 st blomkål liten
  • 0.5 st purjolök
  • 3 st wienerkorv
  • 100 g sockerärter
  • salt och peppar

Servera med:

parmesanost
persilja

Gör så här

1
Koka upp vatten, buljong och lagerblad. Skala eller skrubba morötter och potatis. Skiva morötterna och dela potatisen i bitar, och låt koka i buljongen i 5 minuter.

2
Dela blomkålen i mindre buketter och skiva purjolöken. Lägg ner i soppan och låt koka i 5 minuter.

3
Slanta korven och lägg i tillsammans med ansade sockerärter. Koka upp och låt allt bli varmt.

4
Smaka av med salt och peppar, och servera med riven parmesan och hackad persilja.

Scroll to Top