Italienska köttbullar med spagetti

Du behöver 2 skiva vitt bröd 1 dl vatten 500 g blandfärs 1.5 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

  • 2 skiva vitt bröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g blandfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 st ägg
  • 1 msk hackad persilja
  • 0.5 tsk salvia
  • citron rivet skal av 1/2 citron
  • 1 dl parmesanost riven
  • 2 msk smör

Tomatsås:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 msk strösocker
salt svartpeppar
1 tsk basilika

Servera med:

fullkornsspagetti kokt
parmesanost riven

Garnera med:

basilika

Gör så här

1
Skala, hacka och fräs lök och vitlök till tomatsåsen i en gryta med olja, tills den är mjuk och glansig.

2
Tillsätt tomater, socker, salt, peppar och basilika. Sjud såsen, ca 20 minuter.

3
Blanda smulat bröd och vatten i en bunke. Låt stå i 10 minuter. Rör ner färs, salt och peppar.

4
Skala, hacka och fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja. Låt den svalna och tillsätt färsen tillsammans med ägg, persilja, salvia, citronskal och ost. Rör färsen smidig.

5
Forma färsen till medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper. Stek köttbullarna i omgångar i en stekpanna med smör, ca 5 minuter.

6
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Servera med spagetti, parmesan och garnera med basilika.


Kommentar:
Köttbullarna går bra att frysa!

Scroll to Top