Midsommarköttbullar

Du behöver 1 dl havregryn 1.5 dl mjölk 1 st gul lök 2 msk smör 500 g blandfärs 1 st ägg 2 tsk dijonsenap 1.5...

Du behöver

  • 1 dl havregryn
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • olja smör

Gör så här

1
Blanda havregryn och mjölk i en bunke. Låt svälla i 10 minuter.

2
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör tills den fått fin färg.

3
Lägg lök, färs, ägg, senap, salt och peppar i bunken och arbeta ihop till en smidig fast färs.

4
Rulla små köttbullar med lätt oljade händer och lägg dem på ett smörpapper. Stek köttbullarna i omgångar, i en stekpanna med resten av smöret, ca 5 minuter. Skaka pannan under stekningen så att köttbullarna rullar runt. Servera köttbullarna varma eller kalla.

Scroll to Top