Du behöver
- 1 dl havregryn
- 1.5 dl mjölk
- 1 st gul lök
- 2 msk smör
- 500 g blandfärs
- 1 st ägg
- 2 tsk dijonsenap
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- olja smör
Gör så här
1
Blanda havregryn och mjölk i en bunke. Låt svälla i 10 minuter.
2
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör tills den fått fin färg.
3
Lägg lök, färs, ägg, senap, salt och peppar i bunken och arbeta ihop till en smidig fast färs.
4
Rulla små köttbullar med lätt oljade händer och lägg dem på ett smörpapper. Stek köttbullarna i omgångar, i en stekpanna med resten av smöret, ca 5 minuter. Skaka pannan under stekningen så att köttbullarna rullar runt. Servera köttbullarna varma eller kalla.