Daimbiskvier

Du behöver 200 g sötmandel 3.5 dl florsocker 0.5 tsk bakpulver 2 st äggvitor Kräm: 250 g smör 2 st dubbeldaim 1 msk vaniljsocker Garnera...

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 3.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 st äggvitor

Kräm:

250 g smör
2 st dubbeldaim
1 msk vaniljsocker

Garnera med:

200 g mörk choklad

Ugn: 175º

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsocker och bakpulver.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandeln och blanda till en smet.

3
Klicka eller spritsa ut 30 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och grädda i ca 13 minuter. Låt kakorna kallna.

4
Rör smöret smidigt. Hacka daimen fint, gärna i matberedare. Blanda ner hacket i smöret tillsammans med vaniljsocker.

5
Bred krämen toppigt på undersidan av kakorna och låt dem stå i frysen i minst 30 minuter.

6
Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och ställ att stelna.

Scroll to Top