Du behöver
- 200 g sötmandel
- 3.5 dl florsocker
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 st äggvitor
Kräm:
250 g smör
2 st dubbeldaim
1 msk vaniljsocker
Garnera med:
200 g mörk choklad
Ugn: 175º
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med florsocker och bakpulver.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandeln och blanda till en smet.
3
Klicka eller spritsa ut 30 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Platta till och grädda i ca 13 minuter. Låt kakorna kallna.
4
Rör smöret smidigt. Hacka daimen fint, gärna i matberedare. Blanda ner hacket i smöret tillsammans med vaniljsocker.
5
Bred krämen toppigt på undersidan av kakorna och låt dem stå i frysen i minst 30 minuter.
6
Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och ställ att stelna.