Vegabullar

Du behöver 20 stycken: 7.5 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g smör eller margarin 50 g jäst 1 dl mjölk 2 st ägg Fyllning:...

Du behöver

20 stycken:

7.5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör eller margarin
50 g jäst
1 dl mjölk
2 st ägg

Fyllning:

75 g smör eller margarin
3 msk florsocker
1 msk kanel

Pensling:

ägg, pärlsocker

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lägg ca 7 dl mjöl, socker och rumsvarmt smör i klickar i en skål. Finfördela smöret ordentligt.

2
Rör ut jästen i kall mjölk och rör ner i mjölblandningen tillsammans med äggen. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl.

3
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en platta, 20×50 cm och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i 2,5 cm breda bitar.

4
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck med skaftet på en kniv en fördjupning mitt i. Låt jäsa övertäckta i ca 1 1/2 timme.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 7 minuter.

Scroll to Top